هوش منطقی و استدلالی در کودکان
توانایی حل مسائل منطقی و ریاضی چه به صورت استنتاجی و چه به صورت قیاسی با این هوش مرتبط است.
برای شناخت این هوش سه موضوع متفاوت در فواصل مختلف زمانی برای نقاشی به کودکان داده شد از کودکان در خواست شد که در فواصل زمانی مشخص، نقاشی های مرتبط را انجام دهند و در روز بعد، تمرین انجام شده را به مربی تحویل دهند.
با خرید حداقل 3 میلیون تومان از مزایای خرید با قیمت عمده بهره مند شوید.
با ارائه ی این تمرین میتوان به این نتیجه دست یافت که :
آن دست از کوکانی که در روز تایین شده تمرین خود را تحویل داده اند کودکانی هستند که کار های خود را در جدول زمانبندی شده انجام میدهند و نظم بیشتری دارند،
هم چنین از هوش منطقی استدلالی بهتری نسبت به کودکانی که تمرین خود را تحویل نداده اند و یا ان را فراموش کرده اند برخوردارند.
کودکی که تمرین خود را فراموش کرده است علاقه ی چنانی به این کار ندارد و گاهی اوقات از اجبار والدین یا مربیان آن را انجام میدهد.
هوش و اندازه بالندگی
به رغم انبوه مطالبی که درباره هوش و اندازه بالندگی وافزایش ضریب هوشی کودکان نوشته اند وبه رغم مطالبی که همه روزه درباره طرز خواندن، تقویت ذهن و یا مطالب مضحکی نظیر چگونه به فرزند خود ریاضی بیاموزیم منتشر میشود.
در سالهای نخست زندگی فرزندمان کار چندانی در این زمینه نمیتوانیم انجام دهیم.
کودک شما حتی در صورت توانایی نیازی به خواندن ندارد و مسلما نیازی به فراگیری ریاضی در سالهای نخست زندگی نیست.
از این که بگذریم پدر و مادر کار چندان زیادی برای افزایش بهره هوشی فرزندمان خود سوای انچه طبیعت به انها اعطا کرده نمیتوان صورت دهند.
به عبارت دیگر، تا جایی که ما میدانیم نمیتوانید بر سرعت رشد رفتاری کودک یا افزایش زکاوت او بیفزاید اما میتوانید با فرزند کم سال خود حرف بزنید با او بازی کنید، برایش داستان بخوانبد و به سوالات بسیار زیاد او پاسخ گویید.
ما قویا توصیه میکنیم که کودک هنوز به مدرسه نرفته خود را زیر فشار قرار ندهید اما شدیدا توصیه میکنیم که تا حد امکان با او صرف وقت کنید و بر غنای محیط زندگیش بیفزایید.
وقتی پدر و مادر میخواهند از میزان هوش فرزند خود مطلع شوند بی انکه بدانند درباره دو موضوع حرف میزنند که عبارتند از هوش و فراست که تا جایی که ما میدانیم شامل اندازه رشد عقلی و هوش و به عبارتی بهره هوشی او میشود.
هوش موسیقیایی
میزان حساسیت قدرت رد به دانگ های صدا، ملودی، ریتم و هماهنگی د ر موسیقی و میزان تاثیر پذیری فرد و احساسات درونی اش را از موسیقی را ، هوش موسیقیایی گویند.
این توانایی ذهنی به والدین در زمینه کشف خلاقیت کودکان در زمینه ی علاقه مندی آن ها به موسیقی کمک به سزایی میکند.
برای شناخت این هوش در کودکان برای آن ها دو موسیقی پخش شد: او: موسیقی آذام و ملایم و دارای ریتم یکنواخت در طول موسیقی. دوم: موسیقی تند وپرتنش با ریتم متفاوت در طول آن.
سپس از کودکان در خواست شد که حسی را که از شنیدن این دو موسیقی دریافت شد را بکشند. در تصویر الف حس ایجاد شده در کودک باعث استفاده او از رنگ آبی رنگ سرد شده و آرامش و ملامیت را تداعی نموده است.
در این قسمت استفاده از خطوط باز و بلند، از راحتی و خوشحالی و آرامش کودک حکایت میکند. در تصویر ب، حس گرما و نشاط و جنب و جوش در کوک، از طریق استفاده از رنگ های گرم ،ضرب آهنگ های مختلف قلم مو و انرژی های خطی متفاوت به خوبه به چشم می آبد.
برای آنکه نشان دهیم کودکان استعداد هنری دارند، باید بیشتر روی موضوعات نقاشی کودک دقت و تمرکز کرد.
هرچند به نظر میرسد نقاشی کدکان بسیار ساده است، اما برخلاف آن نقاشی کودک پیچیدگی های خود را داراست، و تمامی شخصیت کودک از طریق نقاشی او کشف خواهد شد.
برخی کودکان نقاشی کردن را صرفا جهت کسب رضایت والدین انجام میدهند و هیچ علاقه و تمایلی به این کار یا کار های دیگری که والدین میگویند ندارند و در واقع از روی اجبار به این کار می پردازند.
منبع: کتاب: رفتار کودکان، دکتر فرانسس ایلگ.